
Salt & vinegar -sipsien faneille! Etikan happamuus, sopiva suola ja mäiskypottujen rapea pinta mutta pehmeä sisus ovat suussa sulava yhdistelmä.
Rapeat salt & vinegar -perunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat ja leikkaa ne puoliksi. Isoimmat perunat voit paloitella neljään osaan.
-
Laita perunat, vesi, etikka ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja keitä ilman kantta 10–12 minuuttia.
-
Valuta perunat ja laita takaisin kattilaan. Anna perunoiden höyrystyä hetken. Siirrä perunat leikkulaudalle ja litistä ne kevyesti perunasurvimella tai lasilla.
-
Sekoita majoneesin aineet keskenään.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita öljy uunivuokaan ja nosta vuoka uuniin 5 minuutiksi.
-
Laita perunat varovasti vuokaan ja paista 40 minuuttia. Pirskota kuumien perunoiden päälle etikkaa ja mausta sormisuolalla.
-
Tarjoa perunat kurkkumajoneesin kanssa sellaisenaan tai lisäkkeenä liha- tai kalaruoille.