Täytetyt tomaatit vaativat hieman näpertelyä, mutta maku palkitsee ahkeran kotikokin!
Rouskuvat pihvitomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita pekonit kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Ruskista pekonit. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Hienonna timjami, raasta juusto.
- Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä .
- Leikkaa tomaateista ohut hattu pois ja koverra sisältö (siemenet ja mehu) kulhoon. Siivilöi siemenet pois, säästä mehu .
- Nosta tomaatit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta 1 rkl öljyä päälle .
- Kun ateriajyvät ovat vielä kuumia, sekoita joukkoon tomaateista irronnut mehu, 1 rkl öljyä, punaviinietikka, kesäkurpitsa, pekoni, juusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin. Paahda 20 minuuttia.
- Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kääntele loppu öljy, suola ja pippuri lehtikaalisuikaleisiin ja lisää tomaattien päälle. Paahda vielä noin 10 minuuttia.