Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täytetyt tomaatit vaativat hieman näpertelyä, mutta maku palkitsee ahkeran kotikokin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
65

Rouskuvat pihvitomaatit

Ainekset

1 rs (140g)
pekonikuutioita
100
g
kesäkurpitsaa
1/2 ruukkua
timjamia
3/4
dl
raastettua parmesaania
1 1/2
dl
ateriajyviä
6
isoa pihvitomaattia
1 + 1/2 + 1/2
tl
suolaa
1/2 + 1/2 + 1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 + 1 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
100
g
lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita pekonit kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Ruskista pekonit. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Hienonna timjami, raasta juusto.
  2. Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä .
  3. Leikkaa tomaateista ohut hattu pois ja koverra sisältö (siemenet ja mehu) kulhoon. Siivilöi siemenet pois, säästä mehu .
  4. Nosta tomaatit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta 1 rkl öljyä päälle .
  5. Kun ateriajyvät ovat vielä kuumia, sekoita joukkoon tomaateista irronnut mehu, 1 rkl öljyä, punaviinietikka, kesäkurpitsa, pekoni, juusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin. Paahda 20 minuuttia.
  6. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kääntele loppu öljy, suola ja pippuri lehtikaalisuikaleisiin ja lisää tomaattien päälle. Paahda vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistettu munakoiso, linssit ja halloumi ovat täydellinen trio salaattiin. Pilkuta ruoka granaattiomenan ja pistaasin avulla viikonloppupöytäänkin sopivaksi tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen munakoiso-halloumisalaatti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
2–3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
3
tl
za’ataria
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
SALAATTI
2
valkosipulinkynttä
100
g
(punaista) lehtikaalia
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (noin 4 dl)
kypsiä linssejä (esim. vihreitä)
1
pkt (250 g)
halloumia
SALAATINKASTIKE
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
¾
dl
oliiviöljyä
(1
tl
sumakkia)
1
tl
vaahterasiirappia
JOGURTTIKASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
dl
pistaaseja kuorittuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
2
dl
hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, minttua ja/tai korianteria)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastikkeet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunamehu. Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Valmista jogurttikastike yhdistämällä jogurtti, tahini, sitruunamehu ja suola.

  2. Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja valuta hetki. Siirrä munakoisot tarjoiluvadille. Mausta suolalla, za’aatarilla, pippurilla ja chilillä. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Paista kaalia pannulla valkosipulin kanssa öljyssä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää valutetut linssit pannulle ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon salaattikastike.

  4. Viipaloi halloumi ja paista se toisella pannulla öljyssä kauniin väriseksi.

  5. Nosta kaali-linssiseos ja halloumi tarjoiluvadille munakoisojen päälle. Viimeistele rouhituilla pistaaseilla, granaattiomenansiemenillä ja yrteillä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Fish & chips -annoksesta inspiroituneessa perjantaiherkussa maistuvat savukala ja etikan puraisu. Etikka kannattaa pirskotella ranujen päälle pikkulusikan kautta, jotta ei tule vahinkolorausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkuperunat ja savukalamajoneesi

Ainekset

10
keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sormisuolaa
SAVUKALAMAJONEESI
2
dl
majoneesia (ks. ohje)
200
g
savusilakoita tai savusiikaa
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
½–1
rkl
punaviinietikkaa
10
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin majoneesi (ks. ohje). Poista kaloista nahka ja ruodot. Laita kalat ja majoneesi sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta ainekset. Purista sitruunamehu joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.

  2. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa perunoista ohuita tikkuja tai höylää perunat keittiömandoliinilla. Kuivaa perunatikut huolellisesti talouspaperilla.

  3. Lämmitä rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Mittaa öljyn lämpötila elektronisella lämpömittarilla. (Pidä kansi käden ulottuvilla ja lämpö tasaisena lieden tehoa säätämällä.)

  4. Uppopaista perunoita kourallinen kerrallaan 4–5 minuuttia. Valuta ne talouspaperin päällä. Mausta sormisuolalla.

  5. Laita tikkuperunat vadille. Valuta päälle maun mukaan punaviinietikkaa. Hienonna lopuksi pinnalle ruohosipulia.

Pikamajoneesi

Ainekset

2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
etikkaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Laita öljy, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon. Riko päälle huoneenlämpöinen kananmuna.

  2. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon niin, että keltuainen jää terän alle. Käynnistä sekoitin ja anna sen käydä, kunnes majoneesi on tasaista ja paksua. Mausta suolalla.

Kommentit (0)