Kurpitsa kypsyy uunissa ihanan meheväksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo
Uunikurpitsa
Ainekset
1
kg
Kurpitsa
2
valkosipulinkynttä
2
tl
timjamia
1
tl
suolaa
mustapippuria
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
balsamiviinietikkaa
Työvaiheet
- Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja säikeet isolla lusikalla.
- Paloittele hedelmäliha noin kolmen sentin paksuisiksi lohkoiksi. Voit leikata kuoren irti tai jättää ne paikalleen.
- Hienonna valkosipulit.
- Laita kurpitsapalat uunivuokaan ja hiero niihin valkosipulimurska, öljy, balsamico ja mausteet. Paista uunissa 225 asteen lämmössä kunnes kurpitsapalat pehmenevät, eli noin 20–40 minuuttia riippuen lajikkeesta ja palojen koosta. Sekoita pari kertaa kypsymisen aikana. Tarjoa kypsät kurpitsat kasvisruokana tai liharuuan lisukkeena.
Ketju on lukittu.
Uunissa paahtuu hunajalla ja kuminalla (+oliivioljy, suola ja valkopippuri) maustettua kurpitsaa. Huippuhyvää niinkin!
Anna K., nam! Kumina ja kurpitsa kuulostaa kivalta yhdistelmältä.