Voit tehdä linssipadasta kasvisversion, jos jätät makkaran pois ja korvaat sen soijarouheella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
7 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mausteinen linssipata
Ainekset
250
g
mausteisia raakamakkaroita
2
rkl
öljyä
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
juustokuminaa
2
tl
savustettua paprikajauhetta
chiliä
2
tl
suolaa
8
dl
kasvislientä
2
tlk
tomaattimurskaa
2
tlk
kikherneitä
2
dl
punaisia linssejä
turkkilaista jogurttia
persiljaa
Työvaiheet
- Leikkaa makkarat paloiksi ja ruskista nopeasti kuumassa padassa tai kattilassa. Nosta syrjään odottamaan. Kuumenna, lisää öljyä ja kuullota kaikkia mausteita pienellä lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja valutetut kikherneet. Keitä puoli tuntia tai hauduta kannen alla uunissa 175 asteessa sama aika.
- Huuhtele linssit juoksevan, kylmän veden alla ja valuta. Lisää pataan ja jatka kypsentämistä linssien kypsymisaika. Lisää lopuksi makkarapalat pataan ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Tarjoa jogurtin ja yrttien kanssa.