Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Voit tehdä linssipadasta kasvisversion, jos jätät makkaran pois ja korvaat sen soijarouheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
7 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen linssipata

Ainekset

250
g
mausteisia raakamakkaroita
2
rkl
öljyä
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
juustokuminaa
2
tl
savustettua paprikajauhetta
chiliä
2
tl
suolaa
8
dl
kasvislientä
2
tlk
tomaattimurskaa
2
tlk
kikherneitä
2
dl
punaisia linssejä
turkkilaista jogurttia
persiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkarat paloiksi ja ruskista nopeasti kuumassa padassa tai kattilassa. Nosta syrjään odottamaan. Kuumenna, lisää öljyä ja kuullota kaikkia mausteita pienellä lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja valutetut kikherneet. Keitä puoli tuntia tai hauduta kannen alla uunissa 175 asteessa sama aika.
  2. Huuhtele linssit juoksevan, kylmän veden alla ja valuta. Lisää pataan ja jatka kypsentämistä linssien kypsymisaika. Lisää lopuksi makkarapalat pataan ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Tarjoa jogurtin ja yrttien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)