klo 13:49 | 9.3.2017

Linssi-punajuuripata on herkullisen simppeli kasvisruoka. Kuten pataruuat yleensä, tämäkin maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Punajuuri-linssipata
Ainekset
3
isoa sipulia
700
g
punajuuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
ras el hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria)
1
tl
suolaa
8
dl
kasvislientä
2
dl
punaisia linssejä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukkua
korianteria
Lisäksi
2
dl
turkkilaista jogurttia (tai vegaanista jogurttia)
n.1
dl
dukkahia
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa punajuuret 3-4 sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa ja lisää sipulit, ras el hanout ja suola. Paista 5 minuuttia sekoitellen. Lisää punajuurikuutiot ja jatka kypsennystä 5 minuuttia.
- Lisää puolet kasvisliemestä pataan ja anna punajuurten hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
- Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää pataan lopun kasvisliemen kanssa. Anna padan hautua puoli tuntia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.
- Purista sitruunamehu ja lisää se pataan. Ripottele korianteri pinnalle.
- Tarjoa padan kanssa paksua maustamatonta jogurttia ja dukkahia (ks. ohje).
Vinkki Lämmitä jäähtynyt pata seuraavana päivänä 175-asteisessa uunissa, noin 30–40 minuuttia.
Dukkah
Ainekset
2
rkl
pistaaseja kuorittuna
2
rkl
manteleita
1
rkl
korianterinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
chia-siemeniä
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Rouhi pistaasit ja mantelit veitsellä. Paahda rouhetta, korianterinsiemeniä ja juustokuminaa kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltaisesta kuoriosasta hienoa raastetta. Lisää kuoriraaste, chiasiemenet ja suola pannuun. Jatka paahtamista noin 1 minuutti.
- Säilytä dukkah tiiviissä kannellisessa astiassa.
Anteeksi maalaisuuteni, mutta missä välissä pata menee uuniin? Vasta seuraavana päivänä lämmittäessä vai?
Olipa hyvä huomio! Ingressin ja reseptin välillä on ajatus katkennut. Eli pata kypsennetään liedellä, mutta sen voi myös lämmittää uunissa seuraavana päivänä. Ingressi on nyt korjattu :)
Onko Dukkahissa pakko olla sitruunankuorta? Voiko sitä korvata millään, esim.happamilla marjoilla?
Kiitos kysymyksestäsi, ei tarvitse. Dukkahista on useita versioita, tämä on yksi niistä. Tässä vaihtoehtoinen ohje, jossa ei ole sitruunaa: https://www.soppa365.fi/reseptit/kastikkeet-tahnat-ja-marinadit-lisukkee...