Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Padat ja laatikot
Gluteeniton
9:00 | 3.8.2019

Bataatti-cheddarpelti

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Värikkään texmex-pellin voi nostaa pöytään sellaisenaan! Tämä helppo uuniruoka on gluteeniton ja sopii kasvisruokavalioon.

Kaikki tietävät nachopellin. Perjantain herkkuruoassa pellille tai laakeaan vuokaan kerrostellaan nachoja, juustokastiketta sekä jauheliha- tai papuhöystöä. Sitten ruoka saa paahtua uunissa rapeaksi.

Entä jos kokeilisit nachojen tilalla vaihteeksi jotain muuta? Oheisessa ohjeessa maissilastut korvataan bataattipaloilla, jotka pyöräytetään tacomausteseoksessa ja tuikataan paahtumaan. Proteiinilisänä toimivat kypsät mustapavut, jotka ovat sellaisenaan valmiita uuniin.

Kypsät bataatit peitellään esikuvansa mukaan cheddarkastikkeeseen. Jos haluat oikaista, voit käyttää juustohyllyltä löytyvää cheddarsulatejuustoa ja vain kuumentaa sen notkeaksi.

Lisää päälle vielä avokadoa, tomaattia ja korianteria. Bataattipelti on valmis tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 minuuttia
Helppo

Bataatti-cheddarpelti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(n. 700 g)
bataatti
2
rkl
öljyä
1
pkt (285 g)
mustapapuja
4
rkl
taco-maustetta (esim. Santa Maria)
JUUSTOKASTIKE
1
pkt (200g)
cheddarjuustoa
2
dl
ruokakermaa
1
rkl
vaaleaa suurustetta (Maizena)
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
cayennepippuria
LISÄKSI
1
avokado
1
tomaatti
1
punasipuli
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 cm x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
  2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää suuruste ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
  3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Bataatti-cheddar-pelti
peltiruoka
Vegebaari
Lohturuoka
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini