klo 15:20 | 9.1.2019

Mukavan tulinen, ihanan maukas ja superhelppo korealainen kimchipata sopii yhteisiin ruokahetkiin. Mausteinen pata käy myös flunssan taltuttamiseen.
Tähtiravintola Olon kokki Kim Mustonen kokkaa työkavereilleen lounaaksi mausteista ja lämmittävää kimchipataa, jonka reseptin hän sai työskennellessään korealaisessa ravintolassa Australiassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Kimin kimchipata
Ainekset
250
g
kimchiä
1
keltasipuli
½
pieni nauris
50
g
siitakesieniä
50
g
enokisieniä
100
g
kiinteää tofua
2
kevätsipulinvartta
liemi
2
valkosipulinkynttä
2½
dl
vettä
½
dl
kimchilientä
3
tl
korealaista chilimaustetta (gochugaru)
1/4
dl
soijakastiketta
1
rkl
gochujang-tahnaa
1/4
tl
miriniä
½
tl
mustapippuria rouheena tai jauheena
Työvaiheet
- Valuta kimchi ja ota liemi talteen. Suikaloi kimchi. Kuori ja viipaloi sipuli ja nauris ohueksi. Viipaloi siitakesienet.
- Tee liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa vispilällä ja kuumenna miedolla lämmöllä.
- Lisää kimchi, sipuli, nauris ja siitakesienet.
- Hauduta noin 20 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paista enokisienet öljyssä paistinpannussa ruskeaksi ja rapeaksi. Leikkaa tofu kuutioiksi.
- Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Lisää enokisienet, tofu ja kevätsipuli pataan. Tarjoa heti.
Vinkki Kimchiä myydään isoissa marketeissa.