Mukavan tulinen, ihanan maukas ja superhelppo korealainen kimchipata sopii yhteisiin ruokahetkiin. Mausteinen pata käy myös flunssan taltuttamiseen.
Tähtiravintola Olon kokki Kim Mustonen kokkaa työkavereilleen lounaaksi mausteista ja lämmittävää kimchipataa, jonka reseptin hän sai työskennellessään korealaisessa ravintolassa Australiassa.
Kimin kimchipata
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta kimchi ja ota liemi talteen. Suikaloi kimchi. Kuori ja viipaloi sipuli ja nauris ohueksi. Viipaloi siitakesienet.
- Tee liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa vispilällä ja kuumenna miedolla lämmöllä.
- Lisää kimchi, sipuli, nauris ja siitakesienet.
- Hauduta noin 20 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paista enokisienet öljyssä paistinpannussa ruskeaksi ja rapeaksi. Leikkaa tofu kuutioiksi.
- Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Lisää enokisienet, tofu ja kevätsipuli pataan. Tarjoa heti.
Vinkki Kimchiä myydään isoissa marketeissa.