Punajuuripata on hyvää sellaisenaan tai sen kanssa voi tarjota paistetun vuohenjuustokiekon tai kanafileen.
Punajuuripata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieneksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Mittaa linssit valmiiksi.
- Lorauta öljy kattilan tai kasarin pohjalle. Kuullota sipuleita, punajuuria ja valkosipuleita öljyssä 5 minuuttia. Lisää linssit ja timjami ja jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia.
- Lisää balsamico ja vesi. Murenna kasviliemikuutio joukkoon. Anna porista hiljaisella lämmöllä 30 minuuttia. Lisää vettä, jos pata kuivuu.
Paistettu vuohenjuusto
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi juusto.
- Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää öljyyn rosmariininoksa ja vuohenjuustokiekot.
- Paista keskilämmöllä molemmin puolin 2-3 minuuttia.
- Lisää tarjoillessa päälle hieman hunajaa.
Valmistusaika 5 min. Paistetun vuohenjuuston ohje: Anu Brask.