Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
Ohje Serko Rantanen Kuva Päivi Ristell

Jo yksi juusto on hyvä, mutta kun lasagneen laittaa kahta juustoa, lopputuloksesta tulee superherkullista. Lisäksi tämä kasvislasagne on vehnätön ja gluteeniton, sillä pastalevyjen sijaan sen kerrokset muodostuvat munakoisosta ja kesäkurpitsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegelasagne ilman pastaa

Ainekset

2
munakoisoa
2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
3
palloa
mozzarellaa
150
g
parmesaania
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
säilyketomaatteja
1
rkl
tomaattipyreetä
5
dl
tomaattimehua
1
rkl
kuivattua basilikaa ja/tai timjamia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput ainekset ja jätä kastike hautumaan ilman kantta kasvisten käsittelyn ajaksi.
  3. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa vajaan sentin viipaleiksi. Levitä uunipelleille leivinpaperin päälle. Ripottele suola pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kuivahtanut.
  4. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Raasta parmesaani. Nypi basilikasta lehdet.
  5. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella.
  6. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä. Levitä ohut kerros kastiketta pohjalle. Levitä kerros kasviksia, basilikaa, kastiketta, mozzarellaa ja juustoraasteita päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla.
  7. Kypsennä lasagnea 30 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.

Vinkki! Jos on aikaa, anna kastikkeen hautua jopa kolme tuntia kannen alla, niin mausta tulee supertäyteläinen.

Kommentit (10)

SaaraSS

Muuten hyvä, mutta aivan liian vetinen. Ensi kerralla jätän tomaattimehun kokonaan pois.

Vierailija

Lasagne ilman jauhelihaa ja pastalevyjä ei ole lasagne, vaan jotain ihan muuta...

Bansku
Seuraa 
Liittynyt8.5.2018

Jätin tomaattimehun pois ja hyvää oli! Jatkoon!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, hyvä kuulla että maistui. Koostumuskin on lopulta niin makuasia :) Kiva jos löysit itsellesi sopivan muodon tästä ohjeesta!

Vierailija

Mutta eihän tämä annos ole vege jos siinä on läytetty juustoa?

Sananselitykset hakuun

Niin, siis lasagnehan tämä ei ole, vaan kasvispaistos!

Lasagne on pastalevy.

Ja kannattaisi myös kayttää kasvis-sanaa vegen sijaan, niin ei oletettaisi täysin vegaaniksi ruuaksi...

Muuten ihan kiva ohje.  Maistui meidän sekasyöjällekin :)

Vierailija

Kyllä oli hyvää, jatkoon! Tomaattimehua en laittanut kun ei ollut, mutta tomaattikastikkeeseen laitoin hautumaan pari desiä härkäpapurouhetta - tuli proteiinia ja ihanasti purutuntumaa. Eikä ollut vetistä.

Kuvaukset??

Lasagne on pastaa ja ilman sitä, se EI OLE LASAGNEA!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ihanan kesäinen salaatti yhdistelee takuuvarmoja makuja, kuten mansikkaa, halloumijuustoa sekä pähkinöitä. Hennon sitruksinen kastike viimeistelee raikkaan salaatin.

Sitruunamelissaöljy syntyy mittaamalla 3 dl rypsiöljyä ja 1 iso ruukku sitruunamelissaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja antamalla koneen käydä täysillä pari minuuttia. Siivilöi lasipurkkiin ja säilö tulevia salaattihetkiä varten. Öljy säilyy jääkaapissa viikkoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-halloumisalaatti ja sitruunamelissakastike

Ainekset

1
ruukku
salaattia
500
g
(1 litra) mansikoita
250
g
kirsikkatomaatteja
200
g
retiisejä
1
dl
saksanpähkinöitä
2
pkt
halloumia
(sitruunamelissan lehtiä)
SITRUUNAMELISSAKASTIKE
½
dl
valmista sitruunamelissaöljyä (ohje yllä)
1
rkl
hunajaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi salaatti ja nosta pinaatti kulhon pohjalle. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita kirsikkatomaatit. Nosta salaattipedille. Huuhdo retiisit ja leikkaa niistä ohuita viipaleita päälle. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla ja ripottele pinnalle.

  2. Leikkaa halloumista ohuita viipaleita ja grillaa tai paista pannulla nopeasti molemmin puolin. Lisää salaattiin.

  3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos sushiriisiä on jäänyt yli, siitä on kannattaa tehdä paistetun riisin ja omeletin yhdistelmä, eli riisilettu. Tämä nopea lounas saa makua norista, sienistä ja kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisilettu

Ainekset

400
g
keitettyä sushiriisiä (keittämättömänä 1 1⁄4 dl)
100
g
siitakesieniä
100
g:n pala
suippokaalia
3–4
kevätsipulia
2–3
merilevälevyä (nori)
1
kananmuna (M-koko)
1
keltuainen
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Ota keitetty riisi huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi sienet, kaali ja kevätsipuli. Leikkaa merilevälevyt saksilla suikaleiksi.

  3. Vatkaa kulhossa muna ja keltuainen keskenään. Lisää soija, mirin ja seesaminsiemenet.

  4. Lisää munaseokseen riisi, suikaloidut kasvikset ja merilevä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  5. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Kumoa puolet taikinasta pannulle ja tasoita lastalla paksuksi letuksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lisää seesamiöljyä, kun käännät letun. Paista loput taikinasta samoin. Tarjoa lisäksi garia eli sushi-inkivääriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)