Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Katja Tukiainen KUVA Reetta Pasanen

Namaste! Thali on intialainen kasvisateria, johon kuuluu useita ruokalajeja. Kuvataiteilija Katja Tukiaisen thalissa on kotijuusto-pinaatticurryn lisäksi dal-linssipataa, raitaa eli kurkku-jogurttikastiketta ja basmatiriisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen thali-ateria

Ainekset

1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
tuore chili
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
garam masalaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
400
g
pakastepinaattia
1
rkl
soijakastiketta
1/2
pkt
(125 g ) Koskenlaskija-juustoa
200
g
kotijuustoa (esim. Ingman)
Lisäksi
tuoretta korianteria
basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Tee dal-linssipata ja raitakastike (ks. ohjeet.) Laita riisi kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
  3. Lämmitä öljy paistinpannussa. Lisää sinapinsiemenet ja paahda, kunnes ne poksahtelevat. Lisää sipulit, inkivääri ja chili. Paista käännellen muutama minuutti. Lisää kurkuma, garam masala ja juustokumina. Jatka paistamista hetki sekoitellen. Lisää jäiset pinaatit pannuun ja anna niiden sulaa. Laske lämpöä ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää soija ja Koskenlaskija pannuun. Kuutioi kotijuusto joukkoon ja anna sen lämmetä noin 5 minuuttia.
  5. Laita palak paneer tarjolle ja ripottele reilusti korianterinlehtiä päälle. Tarjoa riisin, raitakastikkeen ja dalin kanssa.

Dal-linssipata

Ainekset

2 1/2
dl
punaisia linssejä (kokonaisia tai halkaistuja)
6
dl
vettä
2
tl
suolaa
1
rkl
kurkumaa
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1
prk
(70g) tomaattipyreetä
2
tl
garam masalaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
soijakastiketta
2-3
rkl
hienonnettua korianteria
(kasvislientä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita linssit, vesi, suola ja kurkuma kattilaan. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Kuutioi säilyketomaatit ja lisää ne liemineen pannuun. Lisää tomaattipyree. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  3. Lisää garam masala, korianteri ja juustokumina. Mausta soijalla.
  4. Valuta keitetyt linssit ja sekoita ne tomaattikastikkeeseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Jos haluat seoksesta juoksevampaa, lisää kasvislientä tai vettä.

Raitakastike

Ainekset

1/2
kurkkua
1/2
dl
hienonnettua minttua
4
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
garam masalaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkku ja leikkaa se paloiksi tai viipaleiksi. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset ja jogurtti. Lisää mausteet.
  2. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 30 minuuttia

Kommentit (1)

Vierailija

Millä ton koskenlaskijan vois korvata? Vaimoni inhoaa sitä vaikka muuten intialaisesta pitääkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavanpaksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
Oton leipomukset on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.