Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Pia Inberg

Näin teet itämaisittain maustetun paimenenpiiraan vegenä.

Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paimenenpiiras itämaisittain

Ainekset

3
dl
soijarouhetta
2
dl
vettä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
sellerinvartta
2
rkl
öljyä
2
tl
soijakastiketta
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
inkivääriä jauhettuna
2
tl
korianteria jauhettuna
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
vehnäjauhoja
1/2
appelsiinin kuori
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
rkl
sokeria (tai hunajaa)
2
dl
tuoretta minttua
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi pinnalle
7
dl
tahini-perunamuusia (ohje alla)
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.

  2. Liota soijarouhetta vedessä 5 min. Siivilöi.

  3. Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.

  4. Kuumenna öljy pannussa, paista soijarouhetta kuumassa pannussa 2 minuuttia. Lisää soijakastike ja paprikajauhe.

  5. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita joukkoon kuivat mausteet, liemikuutio ja vehnäjauho. Paista vielä 5 minuuttia.

  6. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja hunajan kanssa kastikkeeseen. Lisää vesi ja anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.

  7. Hienonna minttu ja lisää kastikkeeseen.  Mausta suolalla ja pippurilla.

  8. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä kastikkeen päälle tahini-perunamuusia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

Tahini-perunamuusi

Ainekset

500
g
(5-6 kpl) perunaa
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
dl
tahinia
1/2
dl
sitruunanmehua
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia.

  2. Muhenna perunat keitinvesineen. Lisää tahini ja sitruunanmehu. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi.

  3. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.

(20 min)

Kommentit (2)

Maarit Makkonen
Seuraa 
Liittynyt29.5.2016

Korjaus avainsanastoon: Worsestershire-kastike ei ole vegaaninen ;) siinä on sardellia.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Reseptin raaka-aineluetteloon on jostain lipsahtanut tuo kastike, vaikka se ei sinne kuulu. Ruoka onnistuu kyllä sen kanssa myös, mutta vegaaniseen ruokaan se ei tosiaan sovi. Nyt resepti on korjattu. T: Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 251 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vain viisi ainesta! Janssoninkiusaus on edullinen ja herkullinen klassikko, joka on hetkessä valmis uuniin.

Janssoninkiusaus on monen muun suomalaisten lempiruoan tavoin ruotsalaista perua. Nostalginen herkku on helppo tehdä. Raaka-aineita tarvitaan vain viisi.

Tässä ohjeessa käytetään valmista peruna-sipulisekoitusta, jonka ansiosta ruoan valmisteluun menee vain 10 minuuttia. Toki vuoan voi...

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo janssoninkiusaus

Ainekset

1
ps (500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1
rs (125/80g)
anjovisfileitä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
25
g
voita
2
rkl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset liemineen keskenään kulhossa. Hienonna tilli joukkoon.
  2. Lusikoi voideltuun vuokaan. Kaada kerma päälle ja lusikoi voinokareita pinnalle. Kypsennä noin 1 tunti.
  3. Hienonna päälle tuoretta tilliä.

Kommentit (0)