Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Pia Inberg

Näin teet itämaisittain maustetun paimenenpiiraan vegenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paimenenpiiras itämaisittain

Ainekset

3
dl
soijarouhetta
2
dl
vettä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
sellerinvartta
2
rkl
öljyä
2
tl
soijakastiketta
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
inkivääriä jauhettuna
2
tl
korianteria jauhettuna
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
vehnäjauhoja
1/2
appelsiinin kuori
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
rkl
sokeria (tai hunajaa)
2
dl
tuoretta minttua
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi pinnalle
7
dl
tahini-perunamuusia (ohje alla)
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.

  2. Liota soijarouhetta vedessä 5 min. Siivilöi.

  3. Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.

  4. Kuumenna öljy pannussa, paista soijarouhetta kuumassa pannussa 2 minuuttia. Lisää soijakastike ja paprikajauhe.

  5. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita joukkoon kuivat mausteet, liemikuutio ja vehnäjauho. Paista vielä 5 minuuttia.

  6. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja hunajan kanssa kastikkeeseen. Lisää vesi ja anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.

  7. Hienonna minttu ja lisää kastikkeeseen.  Mausta suolalla ja pippurilla.

  8. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä kastikkeen päälle tahini-perunamuusia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

Tahini-perunamuusi

Ainekset

500
g
(5-6 kpl) perunaa
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
dl
tahinia
1/2
dl
sitruunanmehua
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia.

  2. Muhenna perunat keitinvesineen. Lisää tahini ja sitruunanmehu. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi.

  3. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.

(20 min)

Kommentit (2)

Maarit Makkonen
Seuraa 
Liittynyt29.5.2016

Korjaus avainsanastoon: Worsestershire-kastike ei ole vegaaninen ;) siinä on sardellia.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Reseptin raaka-aineluetteloon on jostain lipsahtanut tuo kastike, vaikka se ei sinne kuulu. Ruoka onnistuu kyllä sen kanssa myös, mutta vegaaniseen ruokaan se ei tosiaan sovi. Nyt resepti on korjattu. T: Soppa365 toimitus

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.