Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Pia Inberg

Näin teet itämaisittain maustetun paimenenpiiraan vegenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paimenenpiiras itämaisittain

Ainekset

3
dl
soijarouhetta
2
dl
vettä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
sellerinvartta
2
rkl
öljyä
2
tl
soijakastiketta
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
inkivääriä jauhettuna
2
tl
korianteria jauhettuna
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
vehnäjauhoja
1/2
appelsiinin kuori
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
rkl
sokeria (tai hunajaa)
2
dl
tuoretta minttua
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi pinnalle
7
dl
tahini-perunamuusia (ohje alla)
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista tahini-perunamuusi alla olevan ohjeen mukaan.

  2. Liota soijarouhetta vedessä 5 min. Siivilöi.

  3. Tee kastike. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Viipaloi sellerinvarret.

  4. Kuumenna öljy pannussa, paista soijarouhetta kuumassa pannussa 2 minuuttia. Lisää soijakastike ja paprikajauhe.

  5. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerit pannuun. Sekoita joukkoon kuivat mausteet, liemikuutio ja vehnäjauho. Paista vielä 5 minuuttia.

  6. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää se tomaattipyreen ja hunajan kanssa kastikkeeseen. Lisää vesi ja anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.

  7. Hienonna minttu ja lisää kastikkeeseen.  Mausta suolalla ja pippurilla.

  8. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kastike korkeareunaisen, uunivuoan pohjalle (vuoan vetoisuus 2–3 l). Levitä kastikkeen päälle tahini-perunamuusia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

Tahini-perunamuusi

Ainekset

500
g
(5-6 kpl) perunaa
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
dl
tahinia
1/2
dl
sitruunanmehua
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 10–15 minuuttia.

  2. Muhenna perunat keitinvesineen. Lisää tahini ja sitruunanmehu. Survo tai soseuta tasaiseksi muusiksi.

  3. Käytä paimenenpiiraan päällä tai tarjoa lihapullien kanssa.

(20 min)

Kommentit (2)

Maarit Makkonen
Seuraa 
Liittynyt29.5.2016

Korjaus avainsanastoon: Worsestershire-kastike ei ole vegaaninen ;) siinä on sardellia.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Reseptin raaka-aineluetteloon on jostain lipsahtanut tuo kastike, vaikka se ei sinne kuulu. Ruoka onnistuu kyllä sen kanssa myös, mutta vegaaniseen ruokaan se ei tosiaan sovi. Nyt resepti on korjattu. T: Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Patukat taltuttavat makeannälän tehokkaasti ja suklaapatukkaa huomattavasti terveellisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinähunajapatukat

Ainekset

2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
pistaasipähkinöitä (suolattomia)
2
rkl
hunajaa
2
rkl
maapähkinävoita
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
kaurahiutaleita
2
rkl
kookoshiutaleita
1/2
(luomu) appelsiinin kuori raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi, mutta niin, että joukkoon saa jäädä kokonaisiakin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (25 x 20 cm). Kumoa pähkinäseos vuokaan ja laita toinen leivinpaperi seoksen päälle. Painele seos mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vuokaa uunissa noin 10 minuuttia niin, että pähkinät ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmästä levystä terävällä veitsellä patukoita.

Vinkki Kun syöt pähkinöitä säännöllisesti, pienennät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Erityisesti pekaanipähkinät sisältävät kolesterolia alentavaa kasvissterolia, joka vastaa kolesterolilääkityksellä saatavaa hyötyä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)