klo 13:10 | 31.10.2016

Kaalilaatikossa on todella lihaisa tuntuma, vaikka se on täysin vegaaninen.
Kasviskaalipaistos maistuu vain paremmalta seuraavana päivänä. Tee siis kerralla iso satsi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Punakaalilaatikko
Ainekset
1
(noin 1 kg) punakaalia
1
purjo
2
rkl
öljyä (tai voita)
1
pss
(280 g) Oumph! maustamatonta
2
rkl
öljyä (tai voita)
2
rkl
siirappia
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tuoretta timjamia
10
salvian lehteä
5
dl
kasvislientä
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Suikaloi kaali. Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevalla vedellä. Leikkaa purjo 2 sentin paloiksi.
- Kuumenna öljy tai sulata voi isossa paistinpannussa tai kattilassa. Paista Oumphia kaksi minuuttia. Lisää pannulle kaalisuikaleet (muutamassa erässä, jos ne eivät muuten mahdu) ja purjot ja paista 3–5 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee.
- Sekoita kaalin joukkoon siirappia, balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta. Hienonna yrtit ja sekoita ne kaalin joukkoon. Lisää kasvisliemija hauduta 15 minuuttia.
- Kumoa kaalipaistos uunivuokaan ja nosta laatikko uuniin. Kypsennä 30 minuuttia.