Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 898 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

The New York Timesin kikhernemuhennos on lämmittävä, mausteinen ja täyteläinen. Huomaa, että reseptissä käytetään kookoskermaa, jossa on rasvaa 22-24 %. Kookosmaidolla padasta voi tulla turhan vetinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

The stew eli kikhernemuhennos

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (á 230 g)
kikherneitä
tl
kurkumaa
½-1
tl
chililastuja
2
prk (à 250 ml)
kookoskermaa
4
dl
kasvis- tai kanalientä
2
lehtikaalin oksaa
½
ruukkua
minttua
luonnonjogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä.  Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
  3. Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes se sakenee.
  4. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.

Vinkki!

Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen. 

Kommentit (14)

Reissari

Mitähän tässä on kaloreita per 100g?

Vierailija

Aivan mahtava ruoka!

Vierailija

Ei tullut kuin 3 annosta.

Vierailija

Todella hyvä ohje!!! Vau!!!

Vierailija

500 ml ,sydän ja verisuonet tykkää ,suurin osa tyydyttynyttä rasvaa !

AuraOlivia

Tää on kyllä todella hyvää! Kun teki riisiä lisukkeeksi, niin tästä söi kaksi aikuista kahdesti. Lämmittämällä vain paranee. Haudutusaika oli kyllä lähempänä 45 minuuttia kuin 30 minuuttia. Ohjeesta muuten puuttuu tieto milloin valkosipuli lisätään pannulle. Itse laitoin sen vähän ennen nesteiden lisäämistä jottei se pala.

Vierailija

Haudutin 45 minuuttia ja tulos oli ihan litkua.... en silti keksi mitä tein väärin.

Vierailija

Tulee helposti litkua jos ei kiinnitä huomiota kookosmaidon määrään - purkeissa useammin 400 grammaa kuin ohjeessa oleva 250 ml eli yksi purkki riittää.

Kikherneet kannattaa paahtaa erikseen toisella pannulla niin paahtuvat paremmin kuin sipulien joukossa.

Vierailija

Tuli löysää, keitto..

Vierailija

Ai että, tuli todella hyvää! Yksi parhaista kasvisruoista. Kannattaa huomioida se , että tässä reseptissä käytetään kookosKERMAA, ei maitoa. Sen takia on joillakin voinut tulla vetistä!

Vierailija

Tämä on ihana ruoka! Huomioikaa, että ohjeessa on kookosKERMAA, ei -maitoa. Siinä on vissi ero. Kermasta ei nimittäin ainakaan minulla tule litkua :)

Vierailija

Erinomainen ruoka ja hyvää erityisesti riisin kanssa. Itse tein muutamia poikkeuksia ohjeeseen (jotka ehkä kannattivat): paistoin Kikherneet pannulla ja heitin tässä vaiheessa kurkuman ja chilin sekaan. Koska en pidä kokonaisten kikherneiden rakenteesta, pyöräytin ne paiston jälkeen muutaman kierroksen verran monitoimikoneessa (tuli myös muhennosmainen rakenne). Tämän jälkeen yhdistin sipulin ja inkiväärin sekaan. Kookoskermaa käytin kahden 200ml pönikän verran ja kasvislientä 4dl sijasta reilun 2dl (1 kasvisliemikuutio + reilu 2dl vettä). Ei tullut yhtään vetistä eikä keittomaista vaan juuri niin kuin muhennoksen pitääkin olla.

MixyT

Jos tulee litkua voi ruoan suurustaa Maizenan suurustusjauhoilla. Käytän niitä melko usein kun tahdon ruoan olevan sakeampaa kuin mitä siitä tuli. Voi käyttää myös tavallista Maizena maissitärkkelystä.

Vierailija

Olen tehnyt melkein samanlaista kukkakaalikormaa (vanhan lehtireseptin mukaan) vaihtamalla toisen purkin kikherneitä kukkakaaliin. Herkkuruoksa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.