Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
Emilia Kolari

Tämä kaalilaatikko on paitsi vegaaninen, myös maailman helpoin, sillä koko seos esikypsennetään yhdessä paistokasarissa. Kokeile! Mehevä ja herkullinen kaalilaatikko maistuu myös lapsille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kaalilaatikko

Ainekset

1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
tummaa soijarouhetta
1 1/2
dl
ohrahelmiä
8-9
dl
vettä
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
makeaa chilikastiketta
2
tl
yrttisekoitusta (esim. provencen)
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
(1/2
dl
kuivattuja karpaloita)
Vuokaan
2
rkl
maidotonta margariinia
Päälle
2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
maidotonta margariinia
(Pinnalle
1/2
dl
kuivattuja pehmeitä karpaloita)

Työvaiheet

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista 5 minuuttia pöyhien kaalia kahdella lastalla.
  3. Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. (Lisää lopuksi halutessasi karpalot.)
  4. Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l) maidottomalla margariinilla. Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Vinkki! Kaalista irtoaa eri määrä kosteutta riippuen vuodenajasta. Lisää vettä tarvittaessa kypsentämisen aikana.

Kommentit (3)

Vierailija

Tosi hyvää on!

Vierailija

Vai vielä chiliä kaalilaatikkoon! Kaalilaatikko on hyvää ilman lihaa, ilman soijarouhetta. Vegaanista ja halpaa kunhan muistaa pitkän kypsytysajan uunissa. Puolitoista tuntia ja 180 astetta. Nam.

Vierailija

200 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydelliset yhdessä! Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi ovat loistava aloitus vaikka rapujuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi

Ainekset

800
g
kasviksia (esim. pikkuporkkanaa, broccoliinia, herneenpalkoja ja retiisiä)
VUOHENJUUSTODIPPI
300
g
vuohenjuusto
3
rkl
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
(1
rkl
ruokaöljyä)
2
rkl
pistaasipähkinöitä kuorittuina
tl
sumakkia)
2
tl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa vuohenjuusto ja mascarpone tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet, lisää ne juuston joukkoon ja pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan. Pysäytä kone ja kaavi tahnaa reunoilta kohti leikkuuterää. Jatka soseuttamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes dippi on tasaista. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja sekoita se juustodippiin.

  2. Jos haluat, voit esikeittää porkkanoita ja broccoliinia vedessä 2 minuuttia sekä herneenpalkoja 1 minuutin.

  3. Paahda kasviksia grillissä tai öljyssä pannussa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä mutta vielä rapeita.

  4. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

  5. Levitä dippi tarjoiluvadille ja asettele kasvikset dipin päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle sumakkia, siemeniä ja pistaasia.

Vinkki! Kiepauta porkkanoiden ympärille bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua ennen grillaamista.