
Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.
Vegaaninen pata stifadon tapaan
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.
-
Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.
-
Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.