
Peltiruoka on rentoilijan resepti! Tästä versiosta löytyy yllin kyllin juureksia, falafeleja sekä tahinikastiketta. Keitä lisukkeeksi vaikka täysjyväriisiä tai kvinoaa.
Paahdetut uunikasvikset ovat ajankohtaista syysruokaa. Oheisessa ohjeessa juurekset ja ruusukaalit pyöräytetään ne vaalealla siirapilla maustetussa öljyssä. Tämän jälkeen kasvikset ovat valmiita uuniin.
Kevyt makeus saa kasvisten pinnan ruskistumaan kauniisti. Kypsymistä ei tarvitse sen kummemmin vahtia. Kun uunista tuntuu paahteinen tuoksu, kasvisten päälle voi lisätä valmiit falafelit. Niille riittää lyhyt kuumennus, joka saa pyöryköiden pinnan rapeutumaan.
Jotta peltiruoka varmasti veisi nälän ruokailijoilta, päälle keitetään vielä keko kvinoaa tai riisiä.
Entä kastike? Sekin valmistuu helposti tahinista sekoittamalla ainekset yhteen.
Ylenpalttinen falafel-juurespelti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele kaikki juurekset sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit. Laita kasvikset kulhoon, pyöräytä öljyssä ja siirapissa, ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle hiutalesuola, persilja ja mustapippuri.
- Paahda 240-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet ja saaneet paahtunutta väriä. Lisää loppuvaiheessa päälle falafel-pyörykät ja anna niiden paahtua kuumiksi.
- Juuresten paahtuessa keitä lisäke (esimerkiksi kvinoa, täysjyväriisi tai -vilja).
- Valmista kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset, sekoita tasaiseksi.
- Jaa lautasille lisäke, sekä juurekset ja falafel-pyörykät. Viimeistele tahinikastikkeella.
Vinkki: Makumaailma kotoisammaksi? Korvaa falafel-pyörykät kasvispyöryköillä tai tavallisilla nyhtökaurapyöryköillä, ja tahinikastike esimerkiksi kermaviilikastikkeella.
Â