Chili sin carnen uusi yllätysmaku on kahvi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Chili sin carne
Ainekset
1
iso punasipuli
2
valkosipuinkynttä
1
porkkana
1
(habanero)chili
3
rkl
öljyä
150
g
soijasuikaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vahvaa kahvia
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
oreganoa
2
tl
ruokosokeria
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tlk
(400 g) tomaattimurskaa
2-3
dl
kasvislientä
1
rkl
soijakastiketta
1
kypsä banaani
1
tlk
(400 g ) kidneypapuja
1
tl
merisuolaa
2
limetin mehu
1
ruukku korianteria
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Hienonna chili.
- Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana, chili, soijasuikaleet ja tomaattipyree. Kuullota 3–4 minuuttia niin että sipuli- ja porkkanakuutiot hieman pehmenevät.
- Lisää kahvi ja sekoita hyvin. Jatka paistamista 3–4 minuuttia.
- Lisää mausteet ja jatka kypsennystä hetki matalalla lämmöllä. Kaada tomaattimurska, kasvisliemi ja soija joukkoon. Anna chilin hautua hiljaa poristen noin 45 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.
- Kuutioi banaani. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita banaanit ja pavut chilin joukkoon. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia.
- Mausta suolalla ja viimeistele limetinmehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.