Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko

Ainekset

500-700
g
valkokaalia
400-500
g
hapankaalia
1
sipuli
1
dl
vettä
3
rkl
siirappia
2
tl
meiramia
5
dl
tummaa soijarouhetta
9
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
ripaus chiliä
1
rkl
paprikajauhetta
3
tl
kanelia
suolaa maun mukaan
2
prk
smetanaa
5-6
dl
kasvislientä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja valuta hapankaali. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Mittaa kaalit ja sipuli kattilaan. Hauduta veden, siirapin ja meiramin kanssa 15 minuuttia välillä hämmennellen.
  3. Kiehauta 9 desiä vettä. Lisää liemikuutiot ja keitä soijarouhetta 10 minuuttia. Mausta hyvin!
  4. Sekoita kaikki aineet yhteen smetanan ja kasvisliemen kanssa. Kaada voideltuun vuokaan. Tasoita pinta.
  5. Paista ruokaa 175 asteessa uunin alatasolla tunti. Nosta vuoka keskitasolle ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Kun ruuan pinta on ruskistunut, voit peittää vuoan foliolla ja jatkaa kypsennystä sen jälkeen.

Vinkki! Ruoka jää hyvin kosteaksi. Jos haluat siitä kiinteämpää, lisää seokseen 1-2 munaa. Voit käyttää soijarouheen tilalla 400 g ruskistettua jauhelihaa. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella. Jauhelihaversiossa kasvisliemen voi vaihtaa lihaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (2)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee mättöruokien klassikko vaihteeksi härkiksestä! Nachopelti on helppoa ja nopeaa tarjottavaa isollekin porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-nachopelti

Ainekset

1
sipuli
1
paprika
1
rkl
rypsiöljyä
1
ptk (250 g)
härkistä
1
tlk
mustapapuja
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
srirachaa
1
dl
vettä
200
g
paprika- tai chilituorejuustoa
200
g
tortillalastuja (nachoja)
150
g
raastettua cheddar-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika. Kuullota öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkis ja valuta ja huuhtele joukkoon pavut. Jatka paistamista minuutin ajan. Mausta.
  3. Lisää vesi ja tuorejuusto ja hauduta miedolla lämmöllä hetken, kunnes juusto sulaa.
  4. Laita voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille puolet nachoista ja puolet härkis-tuorejuustoseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavoin.
  5. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paprikaschnitzelit ovat keittiömestari Simona Milazzon lapsuuden ruoka. Isoäiti grillasi juustoa valuvat paprikapihvit hiiligrillillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikaschnitzel

Ainekset

4
isoa punaista paprikaa
4
isoa viipaletta juustoa
4
isoa viipaletta maalaiskinkkua
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa
1
dl
korppujauhoja
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on musta. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuoret varovasti vetämällä. Vedä myös kannat ja siemenkodat varovasti irti.
  2. Täytä paprikat juustolla ja kinkulla. Paina ne litteiksi ”pihveiksi”.
  3. Kaada yhdelle lautaselle maito, toiselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, seuraavaksi kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Laita schnitzelit isolle lautaselle ja siirrä kylmään 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Paista schnitzeleitä runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea.

Kommentit (1)

Vierailija

Trevligt recept. Går säkert att göra glutenfria också😊Och inhemska paprikor förstås!!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Nauriiden kanssa maistuu suolainen vegekaviaari, joka on tehty soijakstikkeessa marinoiduista tapiokahelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nauriskranssit ja tapiokakaviaari

Ainekset

500
g
bataattia
1
rkl
ruokaöljyä
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulia
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
versoja
Pikkelöity nauris
3
naurista
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
dl
vettä
1
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
Tapiokakaviaari
1
dl
pieniä tapiokahelmiä
5
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita nauriista. Pese nauriit ja viipaloi ne ohuiksi vihannesleikkurilla tai juustohöylällä. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja inkivääri kattilassa. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada liemi nauriiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tapiokakaviaari. Keitä tapiokahelmiä vedessä, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi, noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että tapioka jäähtyy.
  4. Kaada tapiokahelmet kulhoon ja sekoita soijakastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa bataatti noin 1 cm:n viipaleiksi ja puolita viipaleet. Sivele ne öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, 20 minuuttia. Anna bataattien jäähtyä.
  6. Mittaa majoneesi pieneen kulhoon. Purista valkosipuli ja sekoita se majoneesiin.
  7. Jaa bataatit lautasille kranssin pohjaksi. Viipaloi sipulinvarret ja irrota thaibasilikan lehdet. Asettele naurisviipaleet, sipulit, versot ja yrtit kranssiksi bataattien päälle. Viimeistele valkosipulimajoneesilla ja tapiokalla.

Kommentit (0)