Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kasvistagine
Ainekset
2
pientä salottisipulia
2–4
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
1
pieni kesäkurpitsa
1/2
munakoisoa
1
chilipalko
MAUSTELIEMI
1/2
l
kuumaa kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
harissaa
1
tl
sokeria
DUKKAH-KUORRUTETTU VUOHENJUUSTO
300
g
vuohenjuustoa
4–6
rkl
dukkah-mausteseosta
Työvaiheet
- Valmista dukkah-mausteseos.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi tai kuutioi paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso. Voitele taginepata tai uunivuoka öljyllä. Laita kasvikset kerroksittain pataan.
- Yhdistä kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle. Kypsennä uunissa noin 45 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmista couscous.
- Ota kasvikset uunista. Viipaloi vuohenjuusto kasvisten päälle. Ripottele dukkahia juuston pinnalle. Nosta uuniin ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes juusto lämpenee ja sulaa hieman.
Kikhernecouscous
Ainekset
2 1/2
dl
couscousia
kasvislientä
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
keitettyjä kikherneitä
Työvaiheet
- Kypsennä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista kikherneitä oliiviöljyssä, kunnes ne kuumenevat, ja sekoita ne couscousiin. Tarjoa kasvistaginen kanssa. Voit halutessasi sekoittaa couscousin tagineen ennen tarjoamista.
Pohjoisafrikkalainen dukkah-mausteseos n. 2 1/2 dl
Ainekset
1/2
dl
kuorittuja manteleita
1/2
dl
hasselpähkinöitä
1
rkl
korianterinsiemeniä
1/2
dl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
1
rkl
sokeria
1
tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1–2
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä kuivassa, kuumassa pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi karkeaksi.
- Paahda seesaminsiemeniä noin 1 minuutti kuivassa, kuumassa pannussa. Yhdistä manteli-pähkinärouheeseen. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
Vinkki!
Voit käyttää dukkahia esimerkiksi alkupalapöydässä; dippaa ensin leipä oliiviöljyyn ja kasta sen jälkeen dukkahiin. Kokeile myös kanan, lihan tai kalan mausteeksi.