
Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.
Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.
Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi
Tosi hyvää, jopa parempaa kuin Zeinan alkuperäisellä ohjeella. Maapähkinkastike on todella herkullista. Tähän sopisi hyvin myös keitetyt perunat riisin sijasta.
Todella hyvää! Tämä meni ehdottomasti ihan kärkireseptien joukkoon kun kasviruoista puhutaan. Pakko tehdä myös tällä viikolla.
Kiva kuulla, että on maistunut. Useamman kerran tullut tehtyä.
Todella hyvää. Teen tätä usein. Kiitos mahtavasta reseptistä.