Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Ville Ranta KUVA Karoliina Paatos

Punajuuri-sienivuoka on talven lohturuokaa parhaimmillaan. Sen mehevyyden salaisuuksia ovat pitkä haudutusaika ja pieni purkillinen smetanaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-sienivuoka

Ainekset

700
g
punajuuria
dl
rikottuja (esikypsytettyjä) ohrasuurimoita
5
dl
kasvislientä
6
dl
sekasieniä (esim.suppilovahveroita, haaparouskuja tai herkkusieniä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1/2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
prk (120 g)
smetanaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsäksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ranskanperunan paksuisiksi tikuiksi.
  2. Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valuta siivilässä.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna sienet. Jos käytät suolasieniä, huuhdo ylimääräinen suola pois ja huomioi maustamisessa sienten suola. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin-kynnet.
  4. Haihduta sienistä neste pois kuumassa kuivassa pannussa. Lisää voi ja öljy, paista 1 minuutti. Lisää sipulit ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  5. Laita sieniseos, punajuuritikut, ohrasuurimot ja smetana uunivuokaan, lisää mausteet ja sekoita. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Jos ruoka uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla.
  6. Hienonna lehtipersilja. Tarjoa vuoka smetanan ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Elikäs keitettyjä suurimoita ei vuokaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä, täsmensimme ohjetta hieman :) Suurimot lisätään muiden aineiden kanssa vuokaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos saat käsiisi hirvipaistia, käsittele sitä arvonsa mukaan ja hauduta herkullinen hirvipata. Hajoavan pehmeä liha ja maustuneet juurekset ovat käsittämättömän hyvät yhdessä.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Hidas hirvipata

Ainekset

1
kg
hirvenpaistia
3
rkl
karkeaa merisuolaa
1
l
vettä
2
pientä sipulia
2
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
200
g
palsternakkaa
25
g
voita
1
l
kotikaljaa
½
rkl
hienoa merisuolaa
1
tl
mustapippuria
3
rosmariininoksaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Poista hirvenlihasta näkyvät kalvot ja leikkaa liha noin 5 x 5 cm paloiksi.
  2. Valmista suolaliemi. Sekoita suola veteen, kunnes se on liuennut. Laita lihapalat suolaliemeen ja sulje kansi. Säilytä yön yli jääkaapissa.
  3. Kaada suolaliemi pois ja anna lihan lämmetä noin tunnin verran huoneenlämmössä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohueksi.
  5. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuumenna valurautapata. Sulata voi padassa. Kuullota sipuleita ja porkkanoita 5 minuuttia. Kaada joukkoon kotikalja. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariininoksilla. Tarkista maku. Kaada liemi kasviksineen toiseen kulhoon.
  6. Lämmitä valurautapata uudelleen kuumaksi ja sulata voi. Ruskista lihat erissä. Kaada kotikalja-kasvisliemi joukkoon. Lusikoi palsternakkaviipaleet pinnalle.
  7. Laita kansi padan päälle. Kypsennä uunissa 7 tuntia. Tarjoile peruna-bataattimuusin ja uunipaahdettujen ruusukaalien kera.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kauramuru tortillat

Ainekset

Ruistortillat
1,25
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
öljyä
ripaus
suola
Pestotäyte:
200
g
kermaviiliä
100
g
valmista pestoa
ripaus
suolaa
Kaurajauhis:
175
g
muru kaurajauhis
3
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2
kpl
tomaatti
1/2
kpl
kurkku
1
kpl
sipuli
100
g
lehtisalaatti
1
dl
rucolan verso
1
dl
punamangoldi

Työvaiheet

Valmista tortillat.
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.

Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).

Pestotäyte:
Sekoita kermaviili, pesto ja suola sekaisin.

Kaurajauhis:
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää Muru Kaurajauhis sekä suola, paista kolme minuuttia.

Pilko täytteet tomaatti, kurkku, sipuli, salaatti . Kasaa tortillat.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 886 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vaihda vehnäjauhot bataattiin! Kolmen raaka-aineen bataattipohja toimii mahtavan hyvin sipulitäytteen kanssa. Viimeistele pizza pehmeällä vuohenjuustolla ja pinaatilla. 

Annoksia
2
Valmistusaika
1 h 20 min + bataatin kuivattaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipuli-bataattipizza

Ainekset

400
g
bataattia
1
kananmuna
30
g
parmesaaniraastetta
1
tl
oreganoa
Täyte
2
sipulia
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (80 g)
babypinaattia
1/2
tl
merisuolaa
5
oliivia
75
g
pehmeää vuohenjuustoa
timjamin oksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes bataatti on riisimäistä, älä soseuta sitä! Kaada hake  paistinpannulle ja mittaa vettä puoliväliin saakka. Keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Levitä keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Painele tarvittaessa kuivemmaksi. Sekoita joukkoon muna, parmesaaniraaste ja oregano. Painele pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siirrä paistinpannulle, lisää hiukan rypsiöljyä, balsamiviinietikka ja vesi. Hauduta kuumalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina sitä mukaa, kun se loppuu. Mausta suolalla ja siirrä toiseen astiaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä, valkosipuli ja pinaatti. Paista noin 30 sekuntia, kunnes pinaatti ”väsähtää”. Mausta suolalla.
  3. Paista bataattipohjaa ensin 15 minuuttia. Lisää pinnalle sipulit, pinaatti ja valkosipuli. Puolita päälle oliivit ja lusikoi vuohenjuustoa. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Paista vielä 10 minuuttia.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä täytteeseen ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (0)