Ribollitaan voi käyttää niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Lisää vettä, jos haluat padasta keittomaisempaa.
Ribollita-pata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Leikkaa lehtisellerit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Huuhtele kaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Revi tai murenna leipä paloiksi.
-
Suikaloi aurinkokokuivatut tomaatit. Valuta pavut siivilässä.
-
Kuumenna öljy padassa. Lisää kasvikset ja suola. Kuullota noin 8 minuuttia.
-
Lisää tomaattipyree ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
-
Lisää vesi, pavut, parmesaanin kanta, timjami, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.
-
Kääntele kaalit keittoon kahdessa erässä. Lisää sitten leipä.
-
Kypsennä 15 minuuttia. Valuta lopuksi pinnalle oliiviöljyä.