Maukkaan porkkanalaatikon sisus on pumpulinpehmeä ja pinta rouskahtavan rapea.
Rosmariininen porkkanalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori, paloittele ja keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanoista keittovesi ja soseuta ne. Sekoita soseen joukkoon muut laatikon ainekset.
- Kaada sose voideltuun uunivuokaan (tilavuus n. 2 l) ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
- Tee laatikon kypsyessä kuorrutus. Hienonna leipäviipaleet veitsellä karkeaksi rouheeksi. Rouhi mantelit. Raasta parmesaani. Hienonna rosmariini.
- Sulata voi ja sekoita leipä, mantelit, juustoraaste ja rosmariini sen joukkoon.
- Nosta laatikko uunista ja ripottele kuorrutus laatikon pinnalle. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka laatikon paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, kunnes pinta rapeutuu ja ruskistuu.