klo 9:31 | 21.12.2015

Maukkaan porkkanalaatikon sisus on pumpulinpehmeä ja pinta rouskahtavan rapea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo
Rosmariininen porkkanalaatikko
Ainekset
1
kg
porkkanoita (tai valmista porkkanasosetta)
2
dl
kuohukermaa
1 ½
dl
korppujauhoja
2
munaa
1
tl
suolaa
ripaus
muskottipähkinää
Kuorrutus
3
viipaletta
vaaleaa leipää
2
dl
kuorimattomia manteita
50
g
parmesaania
1
rkl
tuoreen rosmariinin lehtiä hienonnettuna
25
g
voita
Työvaiheet
- Kuori, paloittele ja keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanoista keittovesi ja soseuta ne. Sekoita soseen joukkoon muut laatikon ainekset.
- Kaada sose voideltuun uunivuokaan (tilavuus n. 2 l) ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
- Tee laatikon kypsyessä kuorrutus. Hienonna leipäviipaleet veitsellä karkeaksi rouheeksi. Rouhi mantelit. Raasta parmesaani. Hienonna rosmariini.
- Sulata voi ja sekoita leipä, mantelit, juustoraaste ja rosmariini sen joukkoon.
- Nosta laatikko uunista ja ripottele kuorrutus laatikon pinnalle. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka laatikon paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, kunnes pinta rapeutuu ja ruskistuu.