
Linssit ja tölkkipavut kypsyvät padassa pehmeiksi ja sakeuttavat samalla liemen.
Sitruunainen paputagine
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese omena, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruuna, leikkaa lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä. Valuta ja huuhtele pavut lävikössä.
-
Sekoita uunipadassa kaikki ainekset sitruunaa lukuun ottamatta. Purista sitruunalohkoista mehut pataan. Lisää pataan pari mehuista puristettua sitruunalohkoa voimistamaan sitruunaista aromia.
-
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoile maalaisleivän, kuskusin tai riisin kanssa.