Kurkkuspagetti saa umamisuutta oluthiivasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + pähkinöiden liotus
Keskivaikea
Kurkkuspagetti ja cashewkastike
Ainesosat
3
isoa kurkkua
1
l
vettä
Cashewkastike
3
dl
cashewpähkinöitä
3 + 2
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
oluthiivaa (luontaistuotehyllystä)
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
4
dl
rucolaa
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
erilaisia tuoreita yrttejä hienonnettuna
Vaiheet
- Valmista ensin cashewkastike. Laita pähkinät kulhoon ja kaada päälle 3 dl vettä. Liota vähintään 2 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
- Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja laita pähkinät sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää 2 dl raikasta vettä ja soseuta. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi pähkinäsoseeseen. Purista sitruunanmehu joukkoon. Lisää basilika, oluthiiva ja öljy. Soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Suikaloi kurkut ohuiksi esimerkiksi julienneraudalla. Kuumenna vesi kattilassa ja ryöppää kurkkusuikaleita kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta.
- Sekoita kurkkuspagetti ja kylmä cashewkastike. Koristele annokset tuoreella rucolalla, pistaasipähkinöillä ja yrteillä.