
Ikoninen mac and cheese, juustomakaroni, onnistuu myös ilman... juustoa! Klassinen makaroniruoka tehdään tällä kertaa gluteenittomista makaroneista.
Vegaaninen ja gluteeniton juustomakaroni
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa kokonaisesta valkosipulista pää pois, lorauta päälle 2 rkl öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja laita uuniin ritilän päälle noin 45 minuutiksi, kunnes valkosipuli on pehmeää. Anna jäähtyä ja purista pehmeät kynnet ulos tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon).
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista lopussa öljyssä pari minuuttia. Kippaa paahdetun valkosipulin joukkoon (öljyineen).
-
Kuumenna 4 ½ dl mantelimaitoa ja ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria. Sekoita maissitärkkelys puoleen desiin mantelimaitoa ja lisää kuumaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
-
Siirrä kastike tehosekoittimeen paahdetun ja tuoreen valkosipulin kanssa. Lisää ravintohiivahiutaleet ja vegaaninen juustoraaste. Soseuta sileäksi. Mausta vielä ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa)
-
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
-
Siirrä kastike vielä levylle ja paista hetki koko ajan sekoitellen, kunnes se on paksua ja ”juustoista”. Sekoita makaroni joukkoon ja tarjoa heti. (Raasta vegaanista parmesaania päälle.)