Risotto ilman sipulia ja suolaa maistuu makealta ja sitruksisen hapokkaalta.
Kurpitsarisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste oliiviöljyyn. Purista sitruunasta mehu.
- Kuori ja paloittele kurpitsa 1x1 cm:n paloiksi. Keitä neljäsosaa kuutioista vedessä 7–8 minuuttia. Valuta ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Kuullota riisiä öljytilkassa minuutin verran. Lisää valkoviini ja loput kurpitsakuutiot. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsasose.
- Keitä ja sekoittele risottoa 14–16 minuuttia. Lisää punaista kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinäon vielä purutuntumaa, lisää voi, juustoraaste, hunaja, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos. Hienonna joukkoon rosmariini. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa juustoa, sitruunanmehua tai hunajaa.
Punainen kasvisliemi
Ainekset
Työvaiheet
- Lohko kasvikset isoiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. keitä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Anna liemen seistä 10 minuuttia ja siivilöi.