klo 10:03 | 28.10.2015

Risotto ilman sipulia ja suolaa maistuu makealta ja sitruksisen hapokkaalta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
30 min + liemen valmistus
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kurpitsarisotto
Ainekset
1
sitruuna
4
rkl
neitsytoliiviöljyä
500
g
talvikurpitsaa (esim. hokkaido)
2
tl
oliiviöljyä
5 1/2
dl
carnaroli-riisiä
4
dl
valkoviiniä
2
l
punaista kasvislientä (ks. ohje alla)
100
g
voita
2
dl
parmesaaniraastetta
2
rkl
(kastanja)hunajaa
1/2
dl
sitruunamehua
4
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Työvaiheet
- Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste oliiviöljyyn. Purista sitruunasta mehu.
- Kuori ja paloittele kurpitsa 1x1 cm:n paloiksi. Keitä neljäsosaa kuutioista vedessä 7–8 minuuttia. Valuta ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Kuullota riisiä öljytilkassa minuutin verran. Lisää valkoviini ja loput kurpitsakuutiot. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsasose.
- Keitä ja sekoittele risottoa 14–16 minuuttia. Lisää punaista kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinäon vielä purutuntumaa, lisää voi, juustoraaste, hunaja, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos. Hienonna joukkoon rosmariini. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa juustoa, sitruunanmehua tai hunajaa.
Punainen kasvisliemi
Ainekset
1
varsisellerin varsi
2
fenkolia
2
sipulia
3
porkkanaa
3
(häränsydän)tomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
2
l
vettä
Työvaiheet
- Lohko kasvikset isoiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. keitä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Anna liemen seistä 10 minuuttia ja siivilöi.