Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Pastat ja risotot
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
10:51 | 28.1.2014

Muttisoosi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Henri Alen, Mari Karttunen

Ravintoloitsija Henri Alen on innokas twiittaaja. Tämä ohje tyhjensi kauppojen tomaattimurskahyllyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 minuuttia
Helppo

Muttisoosi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
prk
Mutti-tomaattimurskaa tai muuta "hyvämerkkistä" murskaa
1
kpl
pieni sipuli
2
kpl
valkosipulin kynttä
0,6
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
1/2
dl
punaviiniä
appelsiinin kuorta halutessa

Vaiheet

  1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu.
  2. Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoittele koko ajan. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua. Mausta rohkeasti basilikalla, timjamilla tai muulla lempiyrtilläsi.
  3. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä löydät. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.
  4. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Henri Alen
Muttisoosi
tomaattikastike

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini