klo 10:26 | 26.10.2017

Hus hävikille! Kuvausruokien jämistä syntynyt lasagneohje on klassikkoruuan riisuttu versio, joka osoittaa, että lasagne toimii ilman kastikkeiden keittelyäkin. Halpaa, nopeaa ja hyvää!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Yhden astian vegelasagne
Ainekset
1/2
pkt
lasagnelevyjä
1
iso
munakoiso
1
tlk (500 g)
tomaattimurskaa
200
g
juustoraastetta (esim. Emmental)
1-2
tl
suolaa
1/2-1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
rypsiöljyä
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä kerros tomaattimurskaa nelikulmaisen vuoan pohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta, suolaa ja pippuria. Asettele kerros lasagne-levyjä päälle. Levitä uusi kerros tomaattimurskaa ja juustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele munakoisoviipaleet täytteen päälle ja pirskota niille öljyä. Lisää kerroksia, kunnes tomaattimurska ja munakoisot on käytetty. Tärkeintä täyttämisessä on, että lasagnelevyt ovat toiselta puolelta kosketuksissa tomaattimurskan kanssa. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustoa.
- Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia. Tarkkaile lasagnen pintaa ja peitä foliolla tai leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Varmaan hyvää, vaan ei ole vegeä, jos kerta käyttää juustoa.
Voisiko tässä käyttää munakoison sijaan kesäkurpitsaa?
Otsikko ei väitäkään kyseessä olevan vegaaninen (ei mitään eläinperäistä) lasagne, vaan vegetaarinen (lihaton). Varmasti hyvää.
Kesäkurpitsa on rakenteeltaan pehmeämpää kuin munakoiso. Neste myös irtoaa siitä helpommin. Voisi silti kuvitella, että sekin sopisi tähän lasagneen yhtä hyvin. Jos innostut kokkaamaan, kerro mitä pidit!
Munakoiso ei ollut iso ja tomaattimurskaa oli 400 g purkki. Lasagnelevyt oli täysjyvävehnästä. Ruoka jäi mielestäni kuivaksi, olisi tarvinnut nestettä enemmän. Kypsennysaikakin vaikutti olevan alakanttiin. Ohjeessa on paljon hyvää (ei aikaa vievää munakoison itketystä tai kastikkeiden värkkäämistä), mutta vaatii vielä kehittelyä.