Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.
Ratatouillepasta
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
- Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
- Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.