
Papukeitto ei väreillä ilottele, mutta makua riittää senkin edestä.
Pasta e fagioli eli pasta-papukeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele pavut ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä ja anna papujen liota yön yli.
-
Valuta pavut ja laita ne pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli muutamaan osaan. Leikkaa lehti sellerit muutamaan palaan. Kuori valkosipulinkynnet.
-
Laita kasvikset, suola ja salvian oksat pataan. Kaada päälle vesi.
-
Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna papujen kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Poimi kasvikset ja salvian oksat pois. Valuta pavut niin, että otat liemen talteen.
-
Soseuta puolet pavuista ja puolet keitinliemestä keskenään tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
-
Valmista keitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi salviasta lehdet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli sekä salvia. Kaada joukkoon papuliemiseos ja loput pavut. Lisää lientä sen verran, että keitosta tulee paksuhkoa. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia vajaaksi keittoajastaan.
-
Lisää valutettu pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä muutama minuutti. Valuta pinnalle oliiviöljyä.
Vinkki Voit myös paistaa salvianlehdet pannussa öljyssä ja lisätä ne keiton pinnalle.