
Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.
Korvasieni-makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
- Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
- Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
- Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.
Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?