klo 8:00 | 27.7.2017

Kesän paras kasvislasagne kerrostaa nokkoset ja vuohenjuuston.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Nokkos-vuohenjuustolasagne
Ainekset
2
l
nokkosta
3
l
vettä
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1/4
tl
muskottia
1
rkl
öljyä
2
pkt (a 200 g)
vuohenjuustoa
16-20
lasagnelevyä
2
dl
emmantaljuustoa raastettuna
Työvaiheet
- Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi ja hienonna.
- Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kiehauta 3 minuuttia, älä anna seoksen ruskistua. Kaada maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen jauhoseokseen. Keitä alhaisella lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita nokkonen joukkoon. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskotilla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä nokkoskastiketta vuokaan ja aseta kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kerroksittain vuohenjuustoa, nokkoskastiketta ja lasagnelevyjä. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- Kypsennä uunissa 40 minuuttia.
Vaihda nokkoset lehtikaaliin. Nam!
Ei oo nokkosta, kävisikö tilalle pinaatti?