klo 13:58 | 2.4.2013

Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu yhtä helposti kuin lihaversiokin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Täyttävä kasvis-makaronilaatikko
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
pientä porkkanaa
1
rkl
öljyä
2
dl
soijarouhetta
2 1/2
dl
soija- tai kauramaitoa
1
tlk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
tl
sokeria
2
tl
oreganoa
1/4
tl
cayennenpippuria
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
5
dl
makaroneja
2 1/2
dl
soija- tai kaurakermavalmistetta
pinnalle tomaattiviipaleita
koristeeksi tuoretta basilikaa
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljyssä 3–5 minuuttia. Lisää pannulle soijarouhe, -maito ja tomaatit liemineen. Anna porista keskilämmöllä 5 minuuttia.
- Lisää sokeri, mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Sekoita valutettu makaronit soijarouhekastikkeeseen ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Kaada kerma vuokaan. Peitä ruuan pinta tomaattiviipaleilla. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.