
Rapsakoiksi uppopaistetut raviolit ovat niin hyviä, että ne tekee mieli syödä saman tien. Niistä saa kuitenkin mainion lisukkeen salaattiin.
Rapeat raviolit ja tomaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensiksi tomaattisalaatti, jotta se ehtii maustua. Suikaloi sipuli, ja laita siivut kylmään veteen 15 minuutiksi.
-
Pilko tomaatit ja hienonna basilika. Laita tomaatit, suola ja sokeri mehustumaan toiseen kulhoon noin vartiksi. Sekoita lopuksi joukkoon siivilöidyt sipulit, basilika ja oliivit.
-
Raasta juusto kulhoon, lisää korppujauhot ja oregano.
-
Yhdistä toisessa kulhossa muna ja kerma.
-
Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa 160 asteiseksi.
-
Dippaa raviolit ensin munaseoksessa ja pyöritä sen jälkeen korppujauheessa niin, että pasta kuorruttuu kauttaaltaan. Kuorruta pastat sitä mukaa, kun uppopaistat ne. Uppopaista pastat viiden erissä. Paista pastat rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin. Laita paistetut raviolit valumaan talouspaperien päälle asetetulle ritilälle hetkeksi.
-
Yhdistä kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
-
Tarjoile rapsakat pastat tomaattisalaatin ja kastikkeen kanssa.