
Tämän vegaanisen pastan voi myös tehdä HC-vegaanisena raakapastana jättämällä varsinaisen pastan pois. Pähkinä-siemenpyree toimii suutuntumaltaan hämmentävästi juuston vastineena. Parasta kasvispastaa, jota olen valmistanut ja syönyt!
Pähkinä-basilikapasta
Ainekset
Työvaiheet
Esivalmistelut: Laita pähkinät ja siemenet likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi.
Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori porkkana. Leikkaa kasvikset kahteen osaan. Höylää kasviksista pituussuunnassa juustohöylällä tai fileerausveitsellä hyvin ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kasvissuikaleet kulhoon ja mausta seesamiöljyllä.
Valuta pähkinät ja siemenet. Laita ne kulhoon basilikan, suolan ja valkosipulin, öljyn, veden ja limetinmehun kanssa. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimella tai sauvasekottimella. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Halkaise avokado ja poista kivi, pilko hedelmäliha kuutioiksi. Pirskottele limemehulla. Halkaise tomaatit.
Keitä pasta. Lisää pastan joukkoon ensin kasvissuikaleet, sitten kastike. Sekoita. Nostele lautaselle, koristele avokadokuutioilla ja kirsikkatomaateilla.