Hyvä terveys on lisännyt 114 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Supermaukas vegebolognese haudutetaan juureksista ja härkiksestä. Parmesaanin sijaan annos viimeistellään paahdetuilla, rouhituilla pähkinöillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegebolognese

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
porkkanaa
1/2
selleri
1
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kasvislientä
1
laakerinlehti
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa tai agavesiirappia (jos haluat tehdä ruoasta vegaanisen)
2
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis Original)
Lisäksi
3/4
dl
saksanpähkinöitä
300
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja chili. Kuori porkkana ja selleri. Raasta karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia öljyssä paistokasarissa 5 minuuttia.
  2. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
  3. Lisää kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatteja kevyesti pannulla esim. puuhaarukalla. Lisää kaikki loput aineet Härkistä lukuun ottamatta. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Keitä pasta kypsäksi suoalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä pienemmiksi.
  5. Lisää Härkis kastikkeeseen ja kuumenna kastike vielä kertaalleen. Annostele pastaa ja kastiketta lautasille ja ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva iStock

Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.

Helpot pikku paprikat ovat kesän paras grillattava. Ensinnäkin pimientoseita saa nyt kaikkialta. Ne ovat myös omiaan nostettavaksi grilliin aivan ensimmäisenä, jolloin ne voi tarjota naposteltavaksi ennen varsinaista grillailua. Pikkuisesta paprikasta on helppo napata kannasta kiinni ja...

Annoksia
2-4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pimientos de padron -grillipaprikat

Ainekset

200
g
pimientos de padron -paprikoita
1
rkl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna grilli. Pyöräytä paprikat öljyssä kevyesti.

2. Nostele paprikat grilliit. Anna niiden tummentua ensin yhdeltä puolelta kunnolla ja käännä sitten. Kun paprika alkaa rypistyä ja painua kasaan, se on valmis.

3. Suolaa valmiit paprikat sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein minestrone

Ainekset

1/2
savoijinkaali tai varhaiskaali
1
rasia
herkkusieniä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
5
dl
pastaa (esim. simpukka tai penne)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
100
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
  3. Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
  4. Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Perunasalaatin voi tehdä myös grillissä. Paahteinen maku imartelee kesäpottua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä varhaisperunoita
1 1/2
dl
tuoreita herneitä
1/2
(luomu)sitruunan kuori
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kuumaa vettä
3
oksaa
minttua
Kastike
200
g
crème fraîchea
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuoretta minttua
4
isoa siivua
saganaki-juustoa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Riivi herneet paloistaan. Aseta perunat ja herneet noin 50x50 cm:n kokoiselle foliopalalle. Jos perunat ovat vähänkin isompia, puolita ne.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja sekoita se pehmeään voihin. Levitä voi nokareina foliolle perunoiden ja herneiden sekaan. Lisää kuuma vesi sekä mintunoksat ja sulje folio huolellisesti nyytiksi. Paketoi nyytti vielä toisella, samankokoisella foliolla siten, että ulomman paketin suu jää eri puolelle kuin sisemmän paketin suu.
  3. Grillaa perunoita ja herneitä keskilämmöllä grillissä noin 30 minuuttia. Käännä pakettia muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys.
  4. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
  5. Anna perunoiden ja herneiden jäähtyä haaleiksi. Laita perunaherneseosta ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Hienonna päälle runsaasti minttua.
  6. Grillaa saganaki-juusto kauniin ruskeaksi noin minuutti molemmin puolin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa perunasalaatti juuston ja sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)