Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapanjuurileipä antaa pastaan makua ja rakennetta. Ricottatäyte ja yrttikastike pukevat pastan kevääseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 1 t 30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Hapanjuurileipäraviolit ja oliivikastike

Ainekset

pala (90 g)
kuivahtanutta hapanjuurileipää
180
g (noin 3 dl)
vehnäjauhoja
1 1⁄2
dl
vettä
2
tl
rypsiöljyä
TÄYTE
2
rs (à 250 g)
ricottajuustoa
100
g
kypsytettyä vuohenjuustoa (esim. gouda)
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
mustapippuria
suolaa
OLIIVIKASTIKE
1
ruukku persiljaa
1
ruukku ruohosipulia
1
ruukku rucolaa
2
dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1 1⁄2
dl
rypsiöljyä
1
dl
kypsytettyä vuohenjuustoa (esim. gouda)
mustapippuria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Jauha kuivahtanut leipä mahdollisimman hienoksi teholeikkurissa, tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada leipäjauhe kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi ja öljy. Muotoile taikina kiinteäksi palloksi. Taikina saa tuntua ennemmin kuivalta kuin kostealta ja tahmealta. Jos taikina on liian murenevaista, lisää vettä yksi teelusikallinen kerrallaan, kunnes se pysyy koossa. Anna taikinan levätä kostutetun liinan alla tai ilmatiiviissä astiassa 30–60 minuuttia.

  2. Laita puhdas keittiöliina siivilän päälle. Kumoa ricotta liinan päälle ja valuta se kietomalla liinan reunat yhteen juustokeon ympärille. Paina kädellä hellästi, kunnes ylimääräinen neste valuu kankaan ja siivilän läpi. Näin juusto pysyy kiinteänä ja kermaisena, mutta sitä on helpompi käsitellä.

  3. Raasta juusto hienoksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Yhdistä valutettu ricotta, juustoraaste, sitruunankuori, suola ja pippuri. Siirrä jääkaappiin.

  4. Valmista oliivikastike. Hienonna yrtit ja viipaloi oliivit. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Raasta juusto hienoksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Jätä odottamaan.

  5. Valmista pasta parissa kolmessa erässä, jotta taikina ei pääse kuivumaan. Varaa työalustalle vesikulho ja jauhoja.

  6. Kauli taikina pastakoneella tai kevyesti jauhotetulla alustalla 1–1½ mm:n paksuiseksi, noin 10–12 cm:n levyiseksi kaistaleeksi. (Pastakoneessa oikea asetus on yleensä numero kuusi). Älä kauli ohuemmaksi, jotta taikina ei repeydy. Älä jätä levyä myöskään paksummaksi, jottei pastasta tule rakenteeltaan taikinaista. Laita taikinalevy jauhotetulle alustalle.

  7. Taita kaistale pitkän sivun suuntaisesti kahtia ja avaa se uudelleen. Taitos osoittaa taikinakaistaleen keskikohdan.

  8. Nostele ricottatäytteestä palloja kahden teelusikan avulla taikinalevyn alaosaan 1–1½ cm:n välein. Kostuta taikinaa kostutetulla sormella kevyesti ricottapallon ympäriltä. Taita taikinakaistaleen yläpuoli päälle. Paina sormella taikinaa päältä ja reunoilta, jotta saat poistettua ilmakuplat ja kiinnitettyä saumat yhteen. Leikkaa pastasta veitsellä tai muotilla nyyttejä. Siirrä valmiit pastat jauhotetulle alustalle odottamaan ja valmista loppu taikina samoin.

  9. Kuumenna kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi ja lisää suolaa (½ tl / 1 l). Laita pastanyytit kiehuvaan veteen varovasti. Alenna lämpöä ja keitä kaksi minuuttia. Älä päästä vettä kiehumaan liian voimakkaasti, jotta nyytit eivät hajoa. Valuta.

  10. Asettele pasta lautaselle ja valuta kastiketta päälle. Viimeistele annos halutessasi raastetulla juustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.