Kevennä lasagnea väliin lastatuilla kesäkurpitsaviipaleilla, ja sekoita jauhelihan sijaan tomaattikastikkeen joukkoon helppokäyttöistä ja edullista hernerouhetta.
Hernerouhelasagne
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi. Huuhtele pinaatit lävikössä.
-
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistokasarissa. Lisää herkkusienet. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, pinaatinlehdet ja hernerouhe. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike kuivahtaa.
-
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
-
Kuumenna maito. Sekoita joukkoon sulatejuusto, rahka ja suola. Sekoita tasaiseksi. Älä kuumenna kastiketta enää rahkan lisäämisen jälkeen, ettei kastike juoksetu.
-
Voitele 18 cm x 25 cm kokoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa lasagne vuokaan kerroksittain aloittaen hernerouhekastikkeesta, jonka jälkeen lado päälle sopivan kokoisiksi paloiteltuja lasagnelevyjä, kesäkurpitsalastuja ja rahkajuustokastiketta. Tee näin 2–3 kerrosta. Jätä viimeiseksi kerrokseksi rahkajuustokastike. Ripottele päälle juustoraastetta.
-
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.