Kun päässä ei liiku ainuttakaan ruokaideaa, hummuspasta pelastaa. Valmishummuksella höystetty linguine saa ruokaisuutta ja rakennetta pannussa paistetuista kikherneistä.
Hummus on monen luottotuote, jota käytetään levitteenä, dippinä ja lisukkeena erilaisissa ruoissa. Sille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus myös pastakastikkeena.
Kun nälkä iskee ja ruokaa on saatava mieluiten heti, kannattaa kaupasta napata koriin valmis hummus, kikherneitä ja pastaa. Hummus ohennetaan pastan keitinvedellä ja sekoitetaan kypsän pastan joukkoon.
Kikherneistä saadaan annokseen rakennetta. Pannulla paistettavien kikherneiden mausteina kannattaa käyttää Lähi-Idässä suosittuja makuja, kuten sitruunaa, lehtipersiljaa, valkosipulia, sumakkia ja chiliä.
Hummuspasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista sillä aikaa lisukkeet.
-
Valuta kikherneet ja rullaa ne kuiviksi keittiöpyyhkeen välissä. Poista herneistä irronneet kuoret.
-
Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja lisää kikherneet. Peitä kannella ja paista keskilämmöllä välillä pannua heilutellen muutama minuutti.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle yhdessä sumakin, chili-jauheen ja suolan kanssa. Peitä kannella ja paista 5 minuuttia.
-
Kauhaise kattilasta desi pastan keitinvettä ja sekoita se hummuksen kanssa kulhossa. Hienonna lehtipersija ja raasta sitruunasta keltainen kuori.
-
Valuta pasta, lisää loppu öljy ja hummus hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon paistetut kikherneet. Viimeistele pasta lehtipersiljalla ja sitruunankuorella. Purista halutessasi sitruunasta mehua pastan joukkoon.