Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kurpitsan makeus sopii loistavasti pastakastikkeeseen. Soseen ansiosta et tarvitse kermaa kuin tilkkasen.

c

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + soseen valmistus 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kurpitsapasta

Ainekset

Kurpitsasose
400
g
kurpitsaa
1 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
Pasta
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
kuohukermaa
5
isoa salvianlehteä
1
dl
raastettua parmesaania
1/2 - 1
tl
suolaa
mustapippuria
2
pkt
(250 g) fettuccine- tuorepastaa (esim. Pastella)

Työvaiheet

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota valkosipulia kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman paksummaksi.
  4. Hienonna salvianlehdet. Raasta juusto. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

Kommentit (3)

Vierailija

Mitä ohjeessa tulee tuohon kerman jälkeiseen 5 -kohtaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos huomiosta! Siitä on jostain syystä tippunut pari sanaa pois. Salvianlehdistä on kyse.

Vierailija

Tilkkanen kermaa = 2 dl. Kaipa se on jollekkin tilkkanen :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)