
Tallinnan Von Krahli Aed -ravintolassa tarjotaan herkullista pistaasirisottoa kahden kurpitsan kera. Tämä ohje on kehitelty siellä nauttimani risoton makujen pohjalta.
KERMAINEN PISTAASIRISOTTO
Ainekset
Työvaiheet
Rouhi pistaasipähkinät ja leikkaa ruohosipuli silpuksi. Hienonna salottisipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota salottisipulia siinä hetken verran. Lisää riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua. Lisää valkoviini, sekoittele ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää kuumaa lientä desin, parin annoksina niin, että neste peittää riisin pinnan. Sekoittele rauhalisesti koko ajan ja lisää uutta lientä, kun edellinen annos on imeytynyt riisiin.
Lisää lopuksi kerma ja rouhitut pistaasit. Mausta rouhitulla mustapippurilla, lisää ruohosipulisilppu, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä halutessasi raastettua parmesaania.