Kurpitsavuoka on kuin lasagne, mutta pastalevyt on vaihdettu ohueksi höylättyihin kesäkurpitsasiivuihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 35 min
Vaikeustaso
Helppo
Kesäkurpitsalasagne
Ainekset
2
pientä (800 g)
kesäkurpitsaa
1⁄2
dl
öljyä
Tomaattikastike
1
solovalkosipuli tai 4 kynttä
2
rkl
öljyä
1
tlk
yrtti-tomaattimurskaa
1⁄2
tl
suolaa
1⁄2
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
50
g
voita
1⁄2
dl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
2
dl
juustoraastetta
3⁄4
tl
suolaa
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä kannat. Viipaloi ne juustohöylällä tai veitsellä pitkiksi viipaleiksi. Paista viipaleita öljyssä pannulla molemmin puolin niin, että pintaan tulee väriä.
- Kuori ja silppua valkosipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
- Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja maito samalla sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia. Lisää raejuusto, juustoraaste ja suola.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kokoa ainekset kerroksittain uunivuokaan. Kypsennä kesäkurpitsavuokaa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Vuokaan kannattaa raastaa jääkaapista kaikki juuston kannikat.