Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sateenkaari-lasagne kätkee sisäänsä makua kurpitsasta, punajuuresta ja lehtikaalista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t + kypsennys uunissa 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen täytteen sateenkaari-lasagne

Ainekset

KURPITSAKERROS
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
700
g
kurpitsaa
1
rkl
tuoretta salviaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
PUNAJUURIKERROS
1
punasipuli
1
keskikokoinen punajuuri
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
TOFU-LEHTIKAALIKERROS
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
100
g
lehtikaalia
600
g
kovaa tofua
½
dl
mantelimaitoa
½
tl
suolaa
BECHAMELKASTIKE
4
dl
mantelimaitoa
¾
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vegaanista juustoraastetta
½
tl
suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
LISÄKSI
2
prk (á 400 g)
yrtti-tomaatti-pastakastiketta
noin 250
g
täysjyvälasagnelevyjä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. Kuori kurpitsa, ota siemenet pois ja leikkaa malto kuutioiksi. Kuori sipuli ja punasipuli, valkosipulit ja punajuuri. Leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita punajuuret ja punasipulit samalle pellille kurpitsojen ja sipuleiden kanssa, mutta toiseen reunaan. Lisää kurpitsojen päälle hienonnettua salviaa ja rosmariinia. Ripottele molempien kasvisten päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.

  3. Soseuta erikseen kurpitsa-sipuliseos ja punasipuli-punajuuret tasaiseksi soseeksi, lisää vettä tarvittaessa.

  4. Tee ricotta-tofu. Kuori ja hienonna sipulit. Pese lehtikaali. Poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa suikaleiksi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli ja kaalit. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla. Kuivaa tofu talouspaperilla. Laita sipuli-kaaliseos ja käsin murusteltu tofu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää kasvimaitoa, jos seos tuntuu liian paksulta.

  5. Tee bechamel-kastike. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 5–10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.

  6. Kokoa lasagne. Laita 1/3 tomaattikastikkeesta voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle kaikki kurpitsasoseesta, lisää päälle lasagnelevyjä ja lisää taas 1/3 tomaattikastikkeesta ja lasagnelevyjä. Levitä kaikki tofu-lehtikaalisose ja puolet bechamelkastikkeesta, lisää lasagnelevyjä ja levitä punajuurisose, lisää taas lasagnelevyjä ja loput tomaattikastikkeesta ja loput bechamelkastikkeesta. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, peitä tarvittaessa foliolla jos pinta näyttää tummuvan. Korvaa halutessasi kurpitsa bataatilla tai porkkanalla ja lehtikaali pinaatilla. Voit myös ripotella vegaanista juustoraastetta lasagnen päälle ennen paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.