klo 11:19 | 22.10.2012

Suomalaisen makaronilaatikon kreikkalainen serkku maustetaan fetalla, pinaatilla ja kanelilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Kreikkalainen makaronipaistos
Ainekset
2
paahtoleipäviipaletta
50
g
voita
150
g
pakastepinaattia
5
dl
makaroneja
2
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
2
dl
emmental-juustoraastetta
200
g
fetaa
1/4
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
4
kevätsipulia
1/2
dl
tilliä
Työvaiheet
- Poista leivistä kuoret ja hienonna leipä muruiksi. Hiero puoli ruokalusikallista voita muruihin. Ota pinaatti sulamaan. Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Valuta makaronit. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele minuutin ajan. Lisää maito kahdessa osassa sekoittamista jatkaen. Keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila sivuun. Lisää juustoraaste, puolet fetasta, kaneli ja mustapippuri maitokastikkeeseen. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna loput voista isossa paistokasarissa tai pannulla. Kuullota sipulisilppua voissa 3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää maitokastike, hienonnettu tilli ja pasta. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele leivänmurut ja loppu feta ruuan pinnalle ja siirrä vuoka uuniin. Paista 30 minuuttia.