Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 230 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (3)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Tämä oli aivan täys-floppi resepti! Käytin hyviä raaka-aineita ja tein kaiken kuten reseptissä oli ohjeistettu, ruuasta tuli hyvin mauton, ei saanut alas ilman ketšuppia. Resepti epäilytti jo ennen kokeilua, keitetty pastaa vielä 20min munamaidossa uunissa, ei se toimi, eikä se toiminutkaan (suomalainen makaronilaatikko on erilainen resepti, munamaito toimii siinä ihan hyvin). Tämä taitaa olla ensimmäinen resepti täältä sivustolta, joka on niin floppi. Olen tehnyt tältä sivustolta noin 50 reseptiä ainakin. 

Haloo

Kuvassa ei ole pelti vaan vuoka!

Vierailija

Tämä toimi omaan makuuni tosi hyvin, kun pastan keitti puolikypsäksi ja vielä lisäsin sipuli-soijaseokseen soijakastiketta, vähän chilikastiketta ja mustapippuria. Muuten voi tosiaan jäädä vähän mauttomaksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavanpaksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
micsno on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Piristävä rautapitoinen superfood smoothie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
10-20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä nokkos smoothie

Ainekset

1,5
Dl
Ryöpättyjä nokkosia
10
Kpl
Viinirypäleitä
0,2
Dl
Papaija
0,5
Kpl
Banaania
10
Kpl
Goji-marjoja
1
Rkl
Chian siemeniä
1/3
Kpl
Tuorekurkkua
Vettä

Työvaiheet

Kerää nokkosia hyviä lehtiä ja latvoja. Jätä paksut varret pois. Muista käyttää hanskoja, ettei nokkoset polttele.

-Laita nokkosen lehdet kattilaan kiehumaan, ota pois ja huuhtele kiehumisen jälkeen.
Veden voi käyttää vaikka puutarhassa kukilla.
-lisää kaikki ainesosat tehosekoittimen kulhoon tai pulloon.
-lisää kylmää vettä loppu osa.
-Hienonna sekoittimella kaikki tasaiseksi.
-Jos smoothie jää paksuksi, lisää lisää vettä.
-Nauti kylmänä.