Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (2)

Kypsynyt kokki :(

Pekoni kuuluu carbonaraan, eikä sitä korvata kurpitsalla missään versiossa!

Käyttäkääpä toimittajat yksi paltsu uusien ruokien nimien keksimiseen, vanhojen klassikoiden "raiskaamisen" sijaan!

Vierailija

Hassua kutsua tätä carbonaraksi, kun se ei ole sitä. Muuten kylläkin oikein hyvä ohje. :)

Itse käytän saksanpähkinöiden sijasta kurpitsansiemeniä. Ne kun tulevat siitä samasta kurpitsasta, ja paahtuvat uunissa samalla kuin itse hedelmäkin, ja mielestäni ajavat vähintäänkin saman asian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmunasta, sipulista ja purkki-kikherneistä syntyy tavattoman herkullista pikaruokaa, kun niistä valmistaa tahinin ja chilin maustaman egyptiläisen salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Egyptiläinen munasalaatti

Ainekset

4
pientä sydänsalaattia tai mini romainea
4
tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
prk (à 300 g)
käyttövalmiita kikherneitä
½–1
tl
suolaa
4
kananmunaa
½
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
chilirouhetta
Tahinikastike
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljäksi lohkoksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Lohko myös tomaatit ja nosta palat salaatin joukkoon.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli kuudeksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Paista sipuleita ja kikherneitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Paista samaan aikaan toisessa pannussa tilkassa öljyä 4 kananmunaa, noin 2 minuuttia yhdeltä puolelta.

  4. Laita kikherne-sipuliseos ja paistetut munat tarjoiluastiaan salaatin päälle. Lusikoi kastike salaatille. Viimeistele salaatti lehtipersiljan lehdillä ja chilirouheella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)