Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2566 reseptiä.
Linkitetty 562 keittokirjaan.
OHJE Emmi Nuorgam KUVA Tuomas Kolehmainen

Tätä simppeliä pastaa voisi syödä päivästä toiseen – eikä mikään onneksi estä. Sen salaisuus on kasvisten jälkimarinointi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min

Maailman paras arkipasta

Ainekset

1/2
kesäkurpitsa
200
g
parsaa
2
kypsää tomaattia
2
punasipulia
1
suippopaprika
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1/2
mieto chili
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2
dl
basilikaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
limettimehua
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
200
g
pastaa
(mozzarellaa/fetaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele kasvikset 3 cm:n paloiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit, purista sitruuna- ja limettimehu. Sekoita marinadin ainekset yhteen ja kääntele seos kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja kääntele se marinoituneiden kasvisten sekaan. Revi halutessasi ruuan päälle juustoa.

Kommentit (5)

Lihansyöjä

Missä on liha tai kala? En ole kasvissyöjä joten tämä ei todellakaan ole maailman paras pasta.

Italialainen

Resepti on a 6ivan liian monimutkainen. Joko basilikaa tai persiljaa. Ne eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. Sitruuna- tai limettimehu ihan turha lisätä jos käytetään tuoreita tomaatteja. Liian vähän kesäkurpitsaa ja liikaa punasipulia. Munakoiso sopii erinomaisesti marinadiin kesäkurpitsan ja paprikan kanssa.

Vierailija

Ihana kasvisruoka. Ihan simppeli ohje, jatkoon!

Susannasevon

Super hyvä ja helppo resepti eikä todellakaan tarvitse mitään lihatuotetta, kuten yllä joku valitteli...... Teen tätä usein ja vieraillekin on maistunut! 5/5

Martha36
Seuraa 
Liittynyt26.2.2019

Tää oli kyllä superherkkua. Toiminee fetalla paremmin kuin mozzarellalla. Ei tosiaankaan kaipaa mitään lihaa, en lähtisi tätä raikasta mutta täyttävää makumaailmaa pilaamaan lihalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2566 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2566 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pannukaali

Ainekset

1
iso varhaiskaali
2
valkosipulinkynttä
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku tilliä
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.

  3. Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.

  4. Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)