
Marcella Hazanin voi-tomaattipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kaada tomaatit keskikokoiseen kattilaan ja murskaa ne kevyesti puulastalla. Kuori sipuli ja leikkaa se puoliksi. Kuutioi voi. Lisää sipuli, voi ja suola kattilaan.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kastiketta keskilämmöllä ilman kantta silloin tällöin sekoitellen 60–80 minuuttia, kunnes kastike on paksua ja tomaatinpunainen rasvakerros alkaa erottua kastikkeesta.
-
Ota sipuli pois tai soseuta kastike vielä sauvasekoittimella sipulin kanssa.
-
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita kuuma tomaattikastike pastan joukkoon. Raasta päälle runsaasti parmesaanijuustoa.
Vinkki Kastikkeen voi kesällä valmistaa myös tuoreista tomaateista.