klo 7:30 | 23.10.2022

Natalia Salmelan tattirisotossa sienet näyttävät sieniltä eikä risottoa tarvitse hämmentää jatkuvasti lieden äärellä seisten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Natalia Salmelan sienirisotto
Ainekset
1
sipuli
½
dl
öljyä
4
dl
risottoriisiä
n. 4
dl
sieniä maun mukaan, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
1
l
kasvislientä fondista, voit lisäksi maustaa lientä kuivatuilla sienillä ja/tai soijakastikkeella
ripaus suolaa & mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
parmesaania tai Västerbotten-juustoa
3
rkl
voita
2
dl
tuoretta lehtipersiljaa
Työvaiheet
- Pane liedelle kaksi suurta kattilaa, toinen lientä ja toinen itse risottoa varten. Valmista fondista pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemi, Voit lisätä liemeen myös yhden desilitran kuivattuja sieniä tai lorauksen soijakastiketta.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sitä risottokattilassa öljyssä. Sekoita sipulin joukkoon riisi. Sekoittele riisiä nuolijalla, ei lusikalla, jotta riisin pinta ei mene rikki. Lisää noin puolet liemestä sekä kolmasosa sienistä sekä suola ja pippuri. Anna porista miedolla lämmöllä. Sekoita välillä ja lisää loppuvaiheessa lisää lientä. Maistele oikean kypsyysasteen löytämiseksi, riisin pitää jäädä al denteksi. Yleensä risotto on valmis noin vartissa.
- Sillä välin kun risotto kiehuu, raasta juusto ja hienonna yrtit. Lisää valmiiseen risottoon juustoraaste, yrttisilppu, sitruunamehu ja voi. Jos haluat risotosta juoksevampaa, lisää vielä hieman lientä ja sekoita voimakkaasti.
- Puhdista ja paista loput sienistä hyvin kuumalla pannulla ja lisää ne risoton päälle. Tarjoile heti.