Natalia Salmelan tattirisotossa sienet näyttävät sieniltä eikä risottoa tarvitse hämmentää jatkuvasti lieden äärellä seisten.
Natalia Salmelan sienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Pane liedelle kaksi suurta kattilaa, toinen lientä ja toinen itse risottoa varten. Valmista fondista pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemi, Voit lisätä liemeen myös yhden desilitran kuivattuja sieniä tai lorauksen soijakastiketta.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sitä risottokattilassa öljyssä. Sekoita sipulin joukkoon riisi. Sekoittele riisiä nuolijalla, ei lusikalla, jotta riisin pinta ei mene rikki. Lisää noin puolet liemestä sekä kolmasosa sienistä sekä suola ja pippuri. Anna porista miedolla lämmöllä. Sekoita välillä ja lisää loppuvaiheessa lisää lientä. Maistele oikean kypsyysasteen löytämiseksi, riisin pitää jäädä al denteksi. Yleensä risotto on valmis noin vartissa.
- Sillä välin kun risotto kiehuu, raasta juusto ja hienonna yrtit. Lisää valmiiseen risottoon juustoraaste, yrttisilppu, sitruunamehu ja voi. Jos haluat risotosta juoksevampaa, lisää vielä hieman lientä ja sekoita voimakkaasti.
- Puhdista ja paista loput sienistä hyvin kuumalla pannulla ja lisää ne risoton päälle. Tarjoile heti.